Thuiskopie

Thuiskopie

Vanaf 1 januari 2018 vallen USB-sticks ook onder de thuiskopieregeling! Voor bedrijven die kunnen aantonen de USB-sticks professioneel of zakelijk te gebruiken kunnen wij een ontheffing regelen. Met deze regeling bespaart u € 0,60 per USB-stick.

Niet iedereen hoeft te betalen!

Wanneer u USB-sticks aanschaft voor professionele of zakelijke doeleinden zoals het maken van kopieën van een eigen softwareprogramma, videomateriaal, dataopslag of lesmateriaal en u koopt deze USB-sticks via USBOfferte.nl dan kunt u een vrijstelling aanvragen (de zogenaamde professionele status). Met deze status betaalt u geen thuiskopieheffing!

Let op: USB-sticks zonder data of met data maar nog met voor de gebruiker beschikbare opslagcapaciteit, die bedoeld zijn als strooigoed op beurzen en/of scholen komen niet in aanmerking voor een vrijstelling. Bedrijven, instellingen en scholen die denken in aanmerking te komen voor een vrijstelling vrijwaren TAPES The Digital Connection dmv een vrijwaringsbewijs voor claims opgelegd door de Stichting de Thuiskopie. Deze claims zullen worden opgelegd wanneer blijkt dat er is afgeweken van de voorwaarden die gesteld zijn voor professioneel gebruik. Deze voorwaarden zijn op te vragen bij de Stichting de Thuiskopie te Hoofddorp.

 

Hoe kom ik aan deze professionele status?

Deze status kunt u aanvragen via deze link, maar nog makkelijker is om ons even te bellen op 088-2010300 of mailen naar info@tapes.nl en wij regelen het voor u.

 

Wat is Thuiskopiëren

Thuiskopiëren is het opnemen van beeld en geluid voor persoonlijke doeleinden. Thuiskopiëren is volgens de wet gewoon toegestaan maar het was componisten, tekstdichters, arrangeurs, platenmaatschappijen en andere rechthebbende een doorn in het oog dat zij daarvoor geen vergoeding ontvingen. Sinds 1991 is dat veranderd en moeten voor de meeste datadragers, computers en telefoons een vergoeding worden betaald.

 

Download hier uw vrijwaring

 

Save

Save

Save

Save